Välkommen till Wadköpings konstgalleri. Wadköpingsrummet vid Skepparegården


Öppettider lördag-söndag kl. 11-16

Övriga dagar kl. 12-16

Vernissage lördag 13 april kl. 12-16 !!!


Efter ett utställningsuppehåll under 2023 ställer jag nu ut igen, denna gång först under april i Wadköpings galleri. Senare, under mitten av juli, deltar jag även i en utställning på Bläse kalkbruk på norra Gotland; då med fotografiska verk.

En utställning med akvareller, akryl på duk, teckningar och krokier från olika perioder. Ett ”perspektiv” över en del av min konstproduktion genom årtionden!


Jag har fleråriga konstutbildningar i grunden men vidare studier förde mig till ett yrkesliv inom kulturmiljövården; som bl.a. kultur- och industrihistoriker och byggnadsantikvarie. Materialet jag presenterar i Wadköping är ett urval av verk från olika perioder, utförda i olika tekniker. Några härrör till och med från utbildningstiden på Konstakademierna i Frankrike och Finland.

Konsten har följt mig på olika sätt och former under större delen av mitt vuxna liv; den utvecklades inte till mitt yrke, men jag förblev verksam inom kultursektorn. Med pensioneringen har jag kunnat åter avsätta tid till skapande, utställningar och till mitt konstlager! Det är i detta sammanhang som Form Forum Ateljé/Galleri inrättades.

Den aktuella utställningen är därmed en egen liten konsthistorisk resa genom flera årtionden och delar av min produktion: ett ”Perspektiv”! Till större del har de presenterade verken ingått i tematiska serier som t.ex. ”Hängande tvätt”, ”Gårdar”, ”Landskap”, ”Kust och vatten”; likaså de äldre akademiska studier som ”Stilleben” och ”Modellstudier” samt krokierna ur de stora återkommande övningsserierna som hör samman med konstutövandet . Hit hör även teckningar som akademiska övningar samt förstudier till mitt landskapsmåleri; även dessa har oftast ingått i serier med olika tekniker och teman.



I denna utställning dominerar akvareller; som inte så sällan fångat ögonblicken och skiftningar i årstiderna, odlingslandskapen, naturen, väderomslagen. Många präglas av slät, kust och miljöer från Österlen och Gotland; platser där jag har bott och verkat. Det är en utmanande teknik som jag har prövat i många utföranden och inte minst i stor format.

Mer information om mig och min konst finner ni på min hemsida: https://formforum.net/ På sidan hittar ni ett konstgalleri som omfattar studiearbeten inom olika konstnärliga gren och tekniker samt de flesta verk ur min yngre konst och fotoproduktion. Uppgifter om del av min yrkesverksamhet hittar ni på https://arkindus.net/